Nyhed

Høringsvar om lokalplanen for Hulerød Kro

DN Gribskov at tiden er inde til at begrænse og være restriktiv og ikke at udvide og lempe, når det kommer til vores natur og ikke mindst området ved Hulerød Kro, som er værdifuld natur omfattet af flere former for beskyttelse. Vi skal passe godt på den natur, vi har, og gerne øge den. Derfor er vi imod den foreslåede lokalplan, hvor det bebyggede kroareal udvides samtidig med, at der gives tilladelse til en række støjende aktiviteter.

Lokalplan 331.03 for Hulerød Kro i Dronningmølle

Planområdet er beliggende ved kysten og grænser dermed op til NATURA2000 området Gilleleje Flak og Tragten.


Planområdet er endvidere beliggende indenfor 100 meter byggelinjen for fortidsminder, idet en oldtidsrundhøj med sneglegang er beliggende på toppen af morænebakken ud mod kysten. Gravhøjen er formodentlig identisk med det landskab, der er gengivet i Vilhelm Petersens maleri fra 1857 ”Vue fra Hesbjerg ved Munkerup ned over bugten ved Dronningmølle mod Hornbæk”.
Området er i Gribskovs Kommuneplan 2021-2023 udpeget som værdifuldt kulturmiljø, som del af et større udpegningsområde langs Esrum å.


Området er beliggende indenfor 150 meters beskyttelseslinjen for Esrum å og en lille del er beliggende indenfor strandbeskyttelseslinjen.


Endelig er der på nabomatriklen registreret et §3 beskyttet overdrev.

> Læs hele høringssvaret her med argumentation for naturværdier og naturbeskyttelse.